Vuurwerk angst hond
Bij honden kan angst voor vuurwerk zich op verschillende manieren uiten. De hond kan bijvoorbeeld volledig in paniek raken, in een hoekje met een lage houding wegkruipen en sommige honden gaan juist rennen en blaffen om het vuurwerk weg te jagen.
De periode rond de jaarwisseling (en vaak zelfs al daarvoor) kan ontzettend stress vol zijn voor honden die angst ervaren van vuurwerk en het is belangrijk dat u uw hond hiermee helpt.
Wat kunt u al doen tijdens de jaarwisseling?
– Laat uw hond niet alleen!
– Sluit de gordijnen en laat het licht aan. Op deze manier ziet uw hond het vuurwerk niet.
– U kunt eventueel de radio aanzetten, om het geluid van het vuurwerk wat te overstemmen.
– Blijf rustig, negeer uw hond niet en biedt uw hond ondersteuning aan als hij/zij hier om vraagt. Door uw hond te steunen kunt u ervoor zorgen dat uw hond zich al wat prettiger en veiliger voelt.
– CreĆ«er een plekje voor uw hond, waar hij/zij zich veilig voelt.
– U kunt uw hond ter afleiding een lekkere kluif geven.
– Laat uw hond goed (aangelijnd) uit op momenten dat er geen vuurwerk is. Als er al heel veel vuurwerk wordt afgestoken kunt u uw hond beter in de tuin zijn/haar behoefte laten doen.
– U kunt ook rond de jaarwisseling ergens anders heen gaan met uw hond, waarvan u weet dat op die plaats heel weinig tot geen vuurwerk is.
Kan uw hond niet relaxt liggen of wandelen terwijl er vuurwerk wordt afgestoken? Heeft u de indruk dat uw hond bang is van vuurwerk? Wacht niet af en schakel direct hulp in van een gediplomeerd hondengedragstherapeut. Dog Minds kan u stapsgewijs helpen om te zorgen dat uw hond minder of niet meer bang is.
Vuurwerk angst hond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *