Het beroep van kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut is wettelijk helaas nog steeds niet beschermd. Dit betekent dat iedereen zich hiervoor mag uitgeven, zelfs zonder de benodigde papieren en ervaring met alle gevolgen van dien voor u en het welzijn van uw hond. Kies het beste voor u en uw hond door een gediplomeerd en geaccrediteerd honden instructeur en gedragstherapeut die een erkende opleiding heeft gevolgd in te schakelen. 

Als gediplomeerd kynologisch gedragstherapeute ben ik geaccrediteerd door de NVGH (Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden) en als gediplomeerd kynologisch instructrice ben ik geaccrediteerd door de SPPD (Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen)

Puppycursus

Groepslessen met maximaal 4 pups (8 lessen van ieder 45 minuten tot een uur)

Krijgt u binnenkort een puppy of heeft u net uw puppy in huis? Schrijf u dan snel in met uw pup om verzekerd te zijn van een plek en op tijd van start te kunnen met de puppycursus. Iedere maand start er een nieuwe puppycursus!

U kunt mee doen aan de puppycursus wanneer uw pup een leeftijd heeft van 8 weken en maximaal 20 weken oud bij de start van de lessen. Bij voorkeur start u zo snel mogelijk met uw pup. Dit betekent dat uw pup nog niet volledig gevaccineerd hoeft te zijn om mee te kunnen doen. Alle pups hebben in ieder geval de eerste vaccinatie gehad en de kans dat uw pup besmet raakt tijdens de lessen is kleiner ten opzichte van onvoldoende socialisatie wanneer u pas start met de puppycursus na de leeftijd van 12 weken. Daarnaast is er ook grotere kans dat uw pup al allerlei ongewenst gedrag heeft aangeleerd wat u liever niet heeft, want ze leren razendsnel. Gewenst gedrag aanleren is makkelijker dan ongewenst gedrag afleren. Het is daarom belangrijk dat u vanaf het begin zorgt voor een goede begeleiding van uw pup.

Startdatums puppycursus :

De leslocatie is in Heeze 

Datum                                                                                                            Tijd en bijzonderheden

Maandag 22 april (deze groep zit vol)

Lesdatums: 22 april, 29 april, 6 mei, 13 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni

 

       20:15 – 21:15 

 • 2e pinksterdag is er geen les
Maandag 27 mei (nog 4 plekken vrij)

Lesdatums: 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni, 1 juli, 8 juli, 15 juli

       18:45 – 19:45    
     

De puppycursus is geschikt wanneer u op zoek bent naar kleinschalige groepslessen waar met minimaal 2 en maximaal 4 puppy’s getraind wordt. Er wordt bij Dog Minds volgens een moderne en wetenschappelijk bewezen manier gewerkt. Alles wordt op een positieve wijze aangeleerd aan uw pup en doordat de groep klein is, is er veel persoonlijke aandacht voor u en uw pup. Tijdens de lessen staat de band tussen u en uw pup centraal. Hierbij is wederzijds vertrouwen en begrip heel belangrijk. U leert uw pup begrijpen en weet wat uw pup nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele en sociale hond. Samen worden jullie een sterk team!

Wat wordt er o.a. behandeld tijdens de puppycursus:

 • Het krijgen van de aandacht van uw hond (en te houden)
 • Belangrijke basisoefeningen zoals: zitten, liggen, hier komen, blijf, plaats, loslaten en wandelen zonder trekken
 • Het belang van ‘timing’
 • Socialiseren van uw pup (waar u op moet letten)
 • Vóórkomen van najagen
 • Vóórkomen van bezitsagressie
 • Zindelijkheid
 • Stress signalen bij honden
 • Uw hond leren begrijpen en weten wat hij/zij nodig heeft

Tijdens de puppycursus zult u diverse hand-outs ontvangen over o.a. benchtraining, alleen leren thuis zijn, vóórkomen najagen en ruilen kluifje of speeltje én u krijgt na iedere les de oefeningen toegestuurd via e-mail. Na 8 lessen behaalt u samen met uw hond een certificaat.

De leslocatie van de puppycursus is op een omheind veld in Heeze zijn (ongeveer 15 – 20 minuten rijden vanaf Eindhoven).

 

Jonge hondencursus 

Groepslessen met maximaal 4 honden (5 lessen van ieder 45 minuten tot een uur)

Voor honden die uitvallen naar andere honden (en mensen) is deze cursus niet geschikt! Daarvoor kunt u gedragstherapie aanvragen.

Zaterdag 18 mei (nog 1 plek vrij)

Lesdatums: 18 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni

         10:30 – 11:30
        

Tijdens deze cursus ligt de focus op in de praktijk oefenen met uw hond. U gaat onder begeleiding aan de slag om te oefenen met uw hond in situaties die dagelijks aan bod kunnen komen en hoe u ervoor kunt zorgen dat u en uw hond samen ontspannen kunnen wandelen. Bij deze cursus zullen we verschillende locaties gaan bezoeken in de omgeving van Eindhoven, Heeze, Waalre, Mierlo, Son en Breugel. Hierbij kunt u denken aan het bos, heide, park, dorp en kinderboerderij. Iedere keer spreken we af op een nieuwe locatie. Iedere week ontvangt u minimaal een dag van te voren de leslocatie voor de volgende dag.

Met uw jonge (puberende) hond kunt u doorstromen naar de jonge hondencursus als u de puppycursus of privélessen bij Dog Minds heeft gevolgd of als u de puppycursus op een andere hondenschool heeft gevolgd met uw hond.

Uw hond dient een leeftijd te hebben van minimaal 20 weken oud bij de start van de lessen. Daarnaast is het van belang dat uw hond bepaalde basiscommando’s al beheerst én sociaal is naar andere honden toe (indien u hier over twijfelt geef het dan even aan, dan kunnen we samen bepalen of de cursus geschikt zou zijn voor uw hond).

Tijdens de jonge hondencursus komen een aantal oefeningen uit de puppycursus terug, maar worden een stuk uitdagender. Natuurlijk komen er ook nieuwe oefeningen aan bod. De jonge hondencursus van Dog Minds is geschikt wanneer u op zoek bent naar kleinschalige groepslessen waar met 3 tot 4 honden getraind wordt. Er wordt bij Dog Minds volgens een moderne en wetenschappelijk bewezen manier gewerkt. Er wordt op een positieve wijze geoefend met uw hond en doordat de groep klein is, is er veel persoonlijke aandacht voor u en uw hond.

Na afloop van iedere les ontvangt u binnen 3 dagen een korte samenvatting via de mail over wat we die les behandeld hebben. Na 5 lessen behaalt u ook samen met uw hond een certificaat.

Wat komt er o.a. aan bod bij de jonge hondencursus:

 •  Los volgen
 • Aangelijnd volgen
 • Hier komen
 • Zit & blijf (en vervolgens hier komen)
 • Liggen & blijf
 • ”Voet”
 • Hond op afstand laten liggen
 • Hond op afstand laten zitten
 • Passeren van andere diersoorten, honden of mensen (uw hond leren dat hij/zij hier niks mee hoeft te doen)

Gedragstherapie

Gedragstherapie is geschikt wanneer u gedragsproblemen ervaart met uw hond. Voor gedragsproblemen kunt u denken aan: uitvallen naar mens of hond, bezoek niet rustig kunnen ontvangen, bezitsagressie, najagen van verkeer, moeite met alleen thuis zijn, angst voor harde geluiden, angst voor andere honden en mensen etc.

Bij Dog Minds is de werkwijze gefocust op een goede band tussen u en uw hond zodat jullie weer in verbinding komen met elkaar. Er wordt uitsluitend op welzijnsgerichte wijze gewerkt en volgens een moderne en wetenschappelijk bewezen manier. Er wordt gekeken naar de emoties achter het gedrag van uw hond en de onderliggende oorzaken, zodat we uw hond echt kunnen helpen (geen symptoombestrijding waarbij het gedrag tijdelijk onderdrukt wordt, maar het probleem in feite niet opgelost is). Verder heeft u als eigenaar ook invloed op uw hond, dus is het belangrijk om ook naar u zelf te kijken of er dingen aangepast moeten worden om echt vooruitgang te kunnen boeken. Past dit bij waar u naar op zoek bent? Neem dan vlug contact op met Dog Minds, want ik help u en uw hond heel graag verder!

 

Eerste consult en vervolgconsult (basis traject van 2,5 – 3 uur, verspreid over 2 afspraken)

Geschikt voor 1 en maximaal 3 gedragsproblemen (geen agressie probleem en geen probleem met alleen thuis zijn)

Een eerste consult en vervolgconsult (basistraject) is geschikt als u gedragsproblematiek ervaart bij uw hond. Ter voorbereiding van het consult krijgt u via de mail (of per post) een vragenlijst toegestuurd. Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem).

Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Nadat u het verslag heeft ontvangen zal er vier weken later een vervolgconsult plaatsvinden. We kijken dan samen hoe het gaat en of er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn voor het therapieplan. Het vervolgconsult plannen we in zodra u het verslag heeft ontvangen.

Verder is er de mogelijkheid om tussen de consulten door ook nog vragen te stellen via whatsapp en mail (maandag t/m vrijdag) en video’s door te sturen rondom de ontwikkeling van het gedrag van uw hond. Na het vervolgconsult is er dan nog 1 maand nazorg voor vragen die u via whatsapp en mail kan stellen.

 

Eerste consult en 3 vervolgconsulten (plus traject van 4,5 – 5 uur, verspreid over 4 afspraken) 

Geschikt voor 1 en maximaal 3 gedragsproblemen (waaronder agressie/uitvallen naar mens of hond en niet alleen thuis kunnen zijn)

Een eerste consult en 3 vervolgconsulten (plus traject) zijn geschikt als u gedragsproblematiek ervaart bij uw hond en er meer tijd nodig is om dit probleem aan te pakken of als er meerdere gedragsproblemen zijn bij uw hond. Gedrag veranderd niet van de ene op de andere dag en daarom kan het fijn zijn om meerdere afspraken in te plannen zodat ik u goed verder kan helpen met uw hond over een langere periode. Ter voorbereiding van het consult krijgt u via de mail (of per post) een vragenlijst toegestuurd. Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem).

Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Nadat u het verslag heeft ontvangen zal er vier weken later een eerste vervolgconsult plaatsvinden. We kijken dan samen hoe het gaat en of er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn voor het therapieplan. Tijdens de laatste 2 vervolgconsulten zullen we dan nog verder samen blijven oefenen en de puntjes op de i zetten. Het eerste vervolgconsult plannen we in zodra u het verslag heeft ontvangen. De overige vervolgconsulten plannen we in aan het einde van het eerste vervolgconsult.

Verder is er de mogelijkheid om tussen de consulten door ook nog vragen te stellen via whatsapp en mail (maandag t/m vrijdag) en video’s door te sturen rondom de ontwikkeling van het gedrag van uw hond. Na het laatste vervolgconsult is er dan nog 3 maanden nazorg voor vragen die u via whatsapp, mail en bellen kan stellen.

 

 

Eerste consult en 5 vervolgconsulten (premium traject van 6,5 – 7 uur, verspreid over 6 afspraken) 

Geschikt voor 1 en maximaal 3 gedragsproblemen (waaronder agressie/uitvallen naar mens of hond en niet alleen thuis kunnen zijn)

Een eerste consult en 5 vervolgconsulten (premium traject) zijn geschikt als u gedragsproblematiek ervaart bij uw hond en er veel tijd nodig is om dit probleem aan te pakken of als er meerdere gedragsproblemen zijn bij uw hond. Gedrag veranderd niet van de ene op de andere dag en daarom kan het fijn zijn om meerdere afspraken in te plannen zodat ik u goed verder kan helpen met uw hond over een langere periode. Ter voorbereiding van het consult krijgt u via de mail (of per post) een vragenlijst toegestuurd. Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem).

Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Nadat u het verslag heeft ontvangen zal er vier weken later een eerste vervolgconsult plaatsvinden. We kijken dan samen hoe het gaat en of er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn voor het therapieplan. Tijdens de laatste 4 vervolgconsulten zullen we dan nog verder samen blijven oefenen en de puntjes op de i zetten. Het eerste vervolgconsult plannen we in zodra u het verslag heeft ontvangen. De overige vervolgconsulten plannen we in aan het einde van het eerste vervolgconsult.

Verder is er de mogelijkheid om tussen de consulten door ook nog vragen te stellen via whatsapp en mail (maandag t/m vrijdag) en video’s door te sturen rondom de ontwikkeling van het gedrag van uw hond. Na het laatste vervolgconsult is er dan nog 3 maanden nazorg voor vragen die u via whatsapp, mail en bellen kan stellen.

 

Los vervolgconsult (van 1 uur)

U kunt hiervoor kiezen wanneer u graag nog wat extra begeleiding wilt als u een eerste consult en vervolgconsult (basis traject) of een eerste consult en 3 vervolgconsulten (plus traject) of een eerste consult en 5 vervolgconsulten (premium traject) heeft gehad. Bij een vervolgconsult ontvangt u geen verslag meer.

 

Privéles

Individuele puppytraining (6 lessen van ieder 45 minuten tot een uur)

U kunt met uw pup de individuele puppytraining volgen wanneer uw pup een leeftijd heeft van 8 weken en maximaal 20 weken oud bij de start van de lessen.

De individuele puppytraining is geschikt voor puppy’s die moeite hebben zich te concentreren tijdens een groepsles en snel overprikkeld raken. Door de training eerst bij u thuis te starten in een rustige prikkelarme omgeving kunnen we uw pup snel commando’s aanleren en ook een goede basis leggen in de opvoeding. Later in de training kunnen we ook op andere locaties gaan oefenen, zoals bijvoorbeeld het bos/park.

Alles wordt op een positieve wijze aangeleerd aan uw pup en tijdens de lessen staat de band tussen u en uw pup centraal. Hierbij is wederzijds vertrouwen en begrip heel belangrijk. U leert uw pup begrijpen en weet wat uw pup nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele en sociale hond. Samen worden jullie een hecht team. Door de individuele puppytraining hebben u en uw pup de volledige aandacht en kunnen we werken aan dingen die u het belangrijkste vindt. Het lesprogramma is dus aan te passen naar uw wensen. Het tempo van de lessen wordt volledig aangepast aan wat uw pup aankan.

De lessen zijn wekelijks (doordeweeks overdag). In overleg is twee wekelijks ook mogelijk.

Tussendoor de lessen kunt u ook via what’s app of mail vragen stellen waar u tegenaan loopt/over twijfelt met uw pup. Aan het einde van de individuele puppytraining ontvangt u ook een certificaat samen met uw pup.

Wat wordt er o.a. behandeld tijdens de individuele puppytraining:

 • Het krijgen van de aandacht van uw hond (en te houden)
 • Belangrijke basiscommando’s zoals: zitten, liggen en hier komen
 • Wandelen zonder trekken
 • Het belang van ‘timing’
 • Socialiseren met mensen (waar u op moet letten)
 • Socialiseren met andere honden (waar u op moet letten)
 • Vóórkomen van najagen en voernijd
 • Zindelijkheid
 • Benchtraining
 • Hap gedrag in handen, kleding etc.
 • Hoe leert u uw pup alleen thuis te zijn
 • Uw hond leren begrijpen en weten wat hij/zij nodig heeft
 • En natuurlijk alle overige vragen die u nog heeft.

 

Eenmalig privéles (van 45 minuten tot een uur)

Een privéles is geschikt als u extra begeleiding wil bij de training van uw puberende of volwassen hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, de algemene gehoorzaamheid verbeteren en/of het versterken van de band tussen u en uw hond. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens een groepsles, kan een privéles een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden een privéles aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

 

Driemalig privéles (van 45 minuten tot een uur)

Driemalig privéles is geschikt als u extra begeleiding wil bij de training van uw puberende of volwassen hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, het verbeteren van de algemene gehoorzaamheid en/of het versterken van de band tussen u en uw hond. U volgt hierbij 3 lessen waardoor we net wat meer tijd hebben om dieper in te gaan op de training. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens groepslessen, kunnen privélessen een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden privélessen aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

 

Zesmalig privéles (van 45 minuten tot een uur) 

Zesmalig privéles is geschikt als u begeleiding wil bij de training van uw puberende of volwassen hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, het verbeteren van de algemene gehoorzaamheid en/of het versterken van de band tussen u en uw hond. U volgt hierbij 6 lessen waardoor we veel tijd hebben om dieper in te gaan op de training. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens groepslessen, kunnen privélessen een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden privélessen aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

Individuele uitlaatservice

Het is momenteel niet mogelijk om hier gebruik van te maken. Zit vol!

Individuele wandeling(en)

Claudia, Sientje en RubyDe individuele uitlaatservice is geschikt als uw hond niet zomaar mee kan met een honden uitlaatservice en het niet lukt om iemand anders te regelen.

Er zijn uiteenlopende redenen waarom sommige honden niet met een groep meekunnen. Ze zijn bijvoorbeeld snel overprikkeld, angstig, vallen uit naar andere honden, nog jong (fysieke belasting) of hebben fysieke beperkingen doordat ze oud zijn en/of medische problemen hebben. Toch wilt u dat uw trouwe viervoeter fijne wandeling(en) heeft, veilig is en professionele begeleiding krijgt.

Indien uw hond probleemgedrag ervaart, wat zich tijdens de wandeling(en) uit, kan ik hier direct mee aan de slag gaan. Het is dan verstandig om ook een consult in te plannen, zodat er nader onderzocht kan worden waardoor dit gedrag ontstaan is en hoe het op te lossen is (zie gedragstherapie). De tijdsduur van een wandeling is afhankelijk van de hond. Wanneer u in Eindhoven of directe omgeving woont kunt u gebruik maken van de individuele uitlaatservice.

 

Aanschaf advies

Telefonisch consult (van 30 minuten)

Een telefonisch consult is geschikt als u advies wenst met betrekking tot de aanschaf van een hond. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken wanneer u van plan bent een hond aan te schaffen. Welk ras past het beste bij u en uw leefsituatie, en waar haalt u de hond vandaan. Ik kan u begeleiden in het maken van de juiste keuze.