Wilt u graag op een positieve wijze uw hond opvoeden en trainen of ongewenst gedrag ombuigen naar gewenst gedrag? Een goede band opbouwen, uw hond leren begrijpen en dat uw hond naar u luistert omdat hij het leuk vindt om met u samen te werken? Voel u vrij om contact op te nemen met Dog Minds!

Puppycursus

Groepslessen met maximaal 4 pups (8 lessen van ieder 45 minuten tot een uur)

U kunt mee doen aan de puppycursus wanneer uw pup een leeftijd heeft van 8 weken en maximaal 20 weken oud bij de start van de lessen.

Krijgt u binnenkort een puppy of heeft u net uw puppy in huis? Schrijf u dan snel in met uw pup om op tijd van start te kunnen met de puppycursus. Iedere maand start er een nieuwe puppycursus!

Wilt u liever een mix van groepslessen en privélessen? Neem dan een kijkje bij puppycursus plus.

Let op! Start nieuwe puppycursus op zaterdag 17 juni om 10:00. Bent u nog op zoek naar een kleinschalige, leerzame en leuke puppycursus om samen met uw pup te volgen? Meld u zich dan snel aan!

Lesdatums: 17 juni, 24 juni, 1 juli, 8 juli, 15 juli, 22 juli, 29 juli, 5 augustus

De eerst volgende puppycursus gaat van start op:

 • Zaterdag 8 juli om 9:00
 • Zaterdag 12 augustus om 10:00

De puppycursus is geschikt wanneer u op zoek bent naar kleinschalige groepslessen waar met minimaal 2 en maximaal 4 puppy’s getraind wordt. Alles wordt op een positieve wijze aangeleerd aan uw pup en doordat de groep klein is, is er veel persoonlijke aandacht voor u en uw pup. Tijdens de lessen staat de band tussen u en uw pup centraal. Hierbij is wederzijds vertrouwen en begrip heel belangrijk. U leert uw pup begrijpen en weet wat uw pup nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele en sociale hond. Samen worden jullie een sterk team!

Wat wordt er o.a. behandeld tijdens de puppycursus:

 • Het krijgen van de aandacht van uw hond (en te houden)
 • Belangrijke basiscommando’s zoals: zitten, liggen en hier komen
 • Wandelen zonder trekken
 • Het belang van ‘timing’
 • Socialiseren met mensen (waar u op moet letten)
 • Socialiseren met andere honden (waar u op moet letten)
 • Vóórkomen van najagen en voernijd
 • Zindelijkheid
 • Uw hond leren begrijpen en weten wat hij/zij nodig heeft

Tijdens de puppycursus zult u diverse hand-outs ontvangen over o.a. benchtraining, alleen leren thuis zijn, vóórkomen najagen en ruilen kluifje of speeltje én u krijgt na iedere les de oefeningen toegestuurd via e-mail.

De leslocatie van de puppycursus is op een veld in Aarle-Rixtel (ongeveer 20 minuten rijden vanaf Eindhoven)

Na 8 lessen behaalt u samen met uw hond een certificaat.

 

Puppycursus plus

8 groepslessen op het omheinde trainingsveld in Aarle-rixtel en 4 privélessen (doordeweeks overdag) aan huis of op een andere locatie naar keuze (bos/park). Iedere les duurt 45 minuten tot een uur.

Voor de groepslessen geldt alles hetzelfde zoals boven bij de puppycursus beschreven. Het verschil is alleen dat u naast deze groepslessen ook nog privélessen volgt met uw pup. Dit gaat als volgt: U meld zich aan voor een startdatum die op de website staat aangegeven om groepslessen te volgen. Daarnaast plannen we 4 privélessen in voor u en uw pup. Deze privélessen vinden bij u aan huis plaats of op een andere locatie naar keuze zoals in het bos of park. Het voordeel van deze combinatie is dat u en uw pup de groepsdynamiek kunnen ervaren door deel te nemen aan de groepslessen (maximaal 4 pups) en er ook momenten zijn waarop u en uw pup de volledige aandacht hebben en we kunnen werken aan wat u belangrijk vindt om uw pup te leren tijdens de privélessen.

 

Jonge hondencursus

Groepslessen met maximaal 4 honden (8 lessen van ieder 45 minuten tot een uur)

Voor de de Jonge hondencursus dienen minimaal 3 en maximaal 4 honden deel te nemen aan de cursus. De jonge hondencursus wordt altijd op de maandagavond gegeven.

Wilt u liever een mix van groepslessen en privélessen? Neem dan een kijkje bij jonge hondencursus plus

Met uw jonge (puberende) hond kunt u deelnemen aan de jonge hondencursus. U kunt met uw hond doorstromen naar de jonge hondencursus als u de puppycursus of privélessen bij Dog Minds heeft gevolgd of als u de puppycursus op een andere hondenschool heeft gevolgd met uw hond (indien u niet al eerder bij Dog Minds lessen heeft gevolgd met uw hond, dan nodig ik u graag uit om eerst een keertje bij de hondenschool langs te komen om te kijken in hoeverre uw hond bepaalde basiscommando’s al beheerst en of uw hond sociaal is naar andere honden toe). Tijdens de jonge hondencursus komen een aantal oefeningen uit de puppycursus terug, maar worden een stuk uitdagender. Natuurlijk komen er ook nieuwe oefeningen aan bod. De jonge hondencursus van Dog Minds is geschikt wanneer u op zoek bent naar kleinschalige groepslessen. Er wordt op een positieve wijze getraind met uw hond en doordat de groep klein is, is er veel persoonlijke aandacht voor u en uw hond.

Wat wordt er behandeld tijdens de jonge hondencursus:

 • Oefening zit & blijf (terwijl u zelf 10 passen afstand neemt om hem vervolgens hier te roepen)
 • Oefening commando’s opvolgen tijdens beweging: zit
 • Oefening commando’s opvolgen tijdens beweging: af
 • Oefening blijf (de hond ligt af en u loopt een rondje om uw hond heen en u kan langere tijd wegblijven)
 • Oefening aangelijnd volgen (met afleiding)
 • Oefening commando’s op afstand geven: zit
 • Oefening commando’s op afstand geven: af
 • Oefening voet (los van de lijn)
 • Oefening hier (met afleiding)
 • Oefening los volgen (met afleiding)
 • Oefening vooruit sturen naar pion

Na iedere les ontvangt u de oefeningen via e-mail.

U behaalt samen met uw hond een certificaat na 8 lessen.

 

Jonge hondencursus plus

8 groepslessen op het omheinde trainingsveld in Aarle-rixtel en 4 privélessen (doordeweeks overdag) aan huis of op een andere locatie naar keuze (bos/park). Iedere les duurt 45 minuten tot een uur.

Voor de groepslessen geldt alles hetzelfde zoals boven bij de jonge hondencursus beschreven. Het verschil is alleen dat u naast deze groepslessen ook nog privélessen volgt met uw hond. Dit gaat als volgt: U meld zich aan voor een startdatum die op de website staat aangegeven om groepslessen te volgen. Daarnaast plannen we 4 privélessen in voor u en uw hond. Deze privélessen vinden bij u aan huis plaats of op een andere locatie naar keuze zoals in het bos of park. Het voordeel van deze combinatie is dat u en uw hond de groepsdynamiek kunnen ervaren door deel te nemen aan de groepslessen (maximaal 4 honden) en er ook momenten zijn waarop u en uw hond de volledige aandacht hebben en we kunnen werken aan wat u belangrijk vindt om uw hond te leren tijdens de privélessen. Heeft u eerder al de puppycursus of puppycursus plus gevolgd met uw hond? Dan kunt u doorstromen naar de jonge hondencursus plus.

Gedragstherapie

Eenmalig consult (van 1,5 – 2 uur)

Geschikt voor 1 gedragsprobleem  (geen agressie of niet alleen thuis kunnen zijn)

Een consult is geschikt als u gedragsproblematiek ervaart bij uw hond. Ter voorbereiding van het consult krijgt u via de mail (of per post) een vragenlijst toegestuurd. Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem). Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Verder is er na het consult nog 3 maanden nazorg (telefonisch/what’s app/mail).

 

Eerste consult en vervolgconsult (van 2,5 – 3 uur, verspreid over 2 afspraken)

Geschikt voor 1 en maximaal 3 gedragsproblemen (waaronder agressie of niet alleen thuis kunnen zijn)

Een eerste consult en vervolgconsult is geschikt als u gedragsproblematiek ervaart bij uw hond en er meer tijd nodig is om dit probleem aan te pakken of als er meerdere gedragsproblemen zijn bij uw hond. Ter voorbereiding van het consult krijgt u via de mail (of per post) een vragenlijst toegestuurd. Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem). Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Nadat u het verslag heeft ontvangen zal er vier weken later een vervolgconsult plaatsvinden. We kijken dan samen hoe het gaat en of er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn voor het therapieplan. Het vervolgconsult plannen we in zodra u het verslag heeft ontvangen. Verder is er na het vervolgconsult nog 3 maanden nazorg (telefonisch/what’s app/mail).

 

Eerste consult en 3 vervolgconsulten (van 4,5 – 5 uur, verspreid over 4 afspraken) 

Geschikt voor 1 en maximaal 3 gedragsproblemen (waaronder agressie of niet alleen thuis kunnen zijn)

Een eerste consult en 3 vervolgconsulten zijn geschikt als u gedragsproblematiek ervaart bij uw hond en er veel tijd nodig is om dit probleem aan te pakken of als er meerdere gedragsproblemen zijn bij uw hond. Gedrag veranderd niet van de ene op de andere dag en daarom kan het fijn zijn om meerdere afspraken in te plannen zodat ik u goed verder kan helpen met uw hond over een langere periode. Ter voorbereiding van het consult krijgt u via de mail (of per post) een vragenlijst toegestuurd. Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem). Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Nadat u het verslag heeft ontvangen zal er vier weken later een eerste vervolgconsult plaatsvinden. We kijken dan samen hoe het gaat en of er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn voor het therapieplan. Tijdens de laatste 2 vervolgconsulten zullen we dan nog verder samen blijven oefenen en de puntjes op de i zetten. Het eerste vervolgconsult plannen we in zodra u het verslag heeft ontvangen. De overige vervolgconsulten plannen we in aan het einde van het eerste vervolgconsult. Verder is er na het laatste vervolgconsult nog 3 maanden nazorg (telefonisch/what’s app/mail).

 

Los vervolgconsult (van 1 uur)

U kunt hiervoor kiezen wanneer u graag nog wat extra begeleiding wilt als u een eenmalig consult, een eerste consult en vervolgconsult of een eerste consult en 3 vervolgconsulten heeft gehad. Bij een vervolgconsult ontvangt u geen verslag meer.

 

Privéles

Individuele puppytraining (6 lessen van ieder 1 uur)

U kunt met uw pup de individuele puppytraining volgen wanneer uw pup een leeftijd heeft van 8 weken en maximaal 20 weken oud bij de start van de lessen.

De individuele puppytraining is geschikt voor puppy’s die moeite hebben zich te concentreren tijdens een groepsles en snel overprikkeld raken. Door de training eerst bij u thuis te starten in een rustige prikkelarme omgeving kunnen we uw pup snel commando’s aanleren en ook een goede basis leggen in de opvoeding. Later in de training kunnen we ook op andere locaties gaan oefenen, zoals bijvoorbeeld het bos/park. Alles wordt op een positieve wijze aangeleerd aan uw pup en tijdens de lessen staat de band tussen u en uw pup centraal. Hierbij is wederzijds vertrouwen en begrip heel belangrijk. U leert uw pup begrijpen en weet wat uw pup nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele en sociale hond. Samen worden jullie een hecht team. Door de individuele puppytraining hebben u en uw pup de volledige aandacht en kunnen we werken aan dingen die u het belangrijkste vindt. Het lesprogramma is dus aan te passen naar uw wensen. Het tempo van de lessen wordt volledig aangepast aan wat uw pup aankan.

De lessen zijn wekelijks (doordeweeks overdag). In overleg is twee wekelijks ook mogelijk.

Tussendoor de lessen kunt u ook via what’s app of mail vragen stellen waar u tegenaan loopt/over twijfelt met uw pup. Aan het einde van de individuele puppytraining ontvangt u ook een certificaat samen met uw pup.

Wat wordt er o.a. behandeld tijdens de individuele puppytraining:

 • Het krijgen van de aandacht van uw hond (en te houden)
 • Belangrijke basiscommando’s zoals: zitten, liggen en hier komen
 • Wandelen zonder trekken
 • Het belang van ‘timing’
 • Socialiseren met mensen (waar u op moet letten)
 • Socialiseren met andere honden (waar u op moet letten)
 • Vóórkomen van najagen en voernijd
 • Zindelijkheid
 • Benchtraining
 • Hap gedrag in handen, kleding etc.
 • Hoe leert u uw pup alleen thuis te zijn
 • Uw hond leren begrijpen en weten wat hij/zij nodig heeft
 • En natuurlijk alle overige vragen die u nog heeft.

 

Eenmalig privéles (van 1 uur)

Een privéles is geschikt als u extra begeleiding wil bij de training van uw puberende of volwassen hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, de algemene gehoorzaamheid verbeteren en/of het versterken van de band tussen u en uw hond. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens een groepsles, kan een privéles een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden een privéles aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

 

Driemalig privéles (van elk 1 uur)

Driemalig privéles is geschikt als u extra begeleiding wil bij de training van uw puberende of volwassen hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, het verbeteren van de algemene gehoorzaamheid en/of het versterken van de band tussen u en uw hond. U volgt hierbij 3 lessen waardoor we net wat meer tijd hebben om dieper in te gaan op de training. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens groepslessen, kunnen privélessen een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden privélessen aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

 

Zesmalig privéles (van elk 1 uur) 

Zesmalig privéles is geschikt als u begeleiding wil bij de training van uw puberende of volwassen hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, het verbeteren van de algemene gehoorzaamheid en/of het versterken van de band tussen u en uw hond. U volgt hierbij 6 lessen waardoor we veel tijd hebben om dieper in te gaan op de training. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens groepslessen, kunnen privélessen een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden privélessen aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

Individuele uitlaatservice

Het is momenteel niet mogelijk om hier gebruik van te maken. Zit vol!

Individuele wandeling(en)

Claudia, Sientje en RubyDe individuele uitlaatservice is geschikt als uw hond niet zomaar mee kan met een honden uitlaatservice en het niet lukt om iemand anders te regelen. Er zijn uiteenlopende redenen waarom sommige honden niet met een groep meekunnen. Ze zijn bijvoorbeeld snel overprikkeld, angstig, vallen uit naar andere honden, nog jong (fysieke belasting) of hebben fysieke beperkingen doordat ze oud zijn en/of medische problemen hebben. Toch wilt u dat uw trouwe viervoeter fijne wandeling(en) heeft, veilig is en professionele begeleiding krijgt. Indien uw hond probleemgedrag ervaart, wat zich tijdens de wandeling(en) uit, kan ik hier direct mee aan de slag gaan. Het is dan verstandig om ook een consult in te plannen, zodat er nader onderzocht kan worden waardoor dit gedrag ontstaan is en hoe het op te lossen is (zie Eenmalig consult en Eerste consult en vervolgconsult). De tijdsduur van een wandeling is afhankelijk van de hond. Wanneer u in Eindhoven of directe omgeving woont kunt u gebruik maken van de individuele uitlaatservice.

 

Aanschaf advies

Telefonisch consult (van 30 minuten)

Een telefonisch consult is geschikt als u advies wenst met betrekking tot de aanschaf van een hond. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken wanneer u van plan bent een hond aan te schaffen. Welk ras past het beste bij u en uw leefsituatie, en waar haalt u de hond vandaan. Ik kan u begeleiden in het maken van de juiste keuze.