Puppycursus

Groepslessen met max. 4 cursisten (8 lessen van ieder 1 uur)

U kunt mee doen aan de puppycursus wanneer uw pup een leeftijd heeft van 9 weken en maximaal 22 weken oud.

Startdatum: 29 januari 2022

Wanneer: zaterdag van 11:00-12:00

Er is nog 1 plek vrij! Wilt u graag meedoen met uw pup? Meld u dan snel aan.

De puppycursus is geschikt wanneer u op zoek bent naar kleinschalige groepslessen waar met minimaal 2 en maximaal 4 cursisten getraind wordt. Alles wordt op een positieve wijze aangeleerd aan uw pup en doordat de groep klein is, is er veel persoonlijke aandacht voor u en uw pup. Tijdens de lessen staat de band tussen u en uw pup centraal. Hierbij is wederzijds vertrouwen en begrip heel belangrijk. U leert uw pup begrijpen en weet wat uw pup nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele en sociale hond. Samen worden jullie een sterk team!

Wat wordt er behandeld tijdens de puppycursus:

  • Het krijgen van de aandacht van uw hond (en te houden)
  • Belangrijke basiscommando’s zoals: zitten, liggen en hier komen
  • Wandelen zonder trekken
  • Het belang van ‘timing’
  • Socialiseren met mensen (waar u op moet letten)
  • Socialiseren met andere honden (waar u op moet letten)
  • Specifieke dingen die u graag zou willen leren
  • Uw hond leren begrijpen en weten wat hij/zij nodig heeft

De leslocatie van de puppycursus is op een veld in Aarle-Rixtel (20-25 minuten rijden vanaf Eindhoven)

Na 8 lessen behaalt u samen met uw hond een certificaat van deelname.

Gedragstherapie

Eenmalig consult (van 1,5 – 2 uur)                                                                    

Een consult is geschikt als u gedragsproblematiek ervaart bij uw hond. Ter voorbereiding van het consult krijgt u via de mail (of per post) een vragenlijst toegestuurd. Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem). Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Verder is er na het consult nog 3 maanden nazorg (telefonisch/what’s app/mail).

 

Eerste consult en vervolgconsult (van 2,5 – 3 uur, verspreid over 2 afspraken)

Een eerste consult en vervolgconsult is geschikt als u gedragsproblematiek ervaart bij uw hond en er meer tijd nodig is om dit probleem aan te pakken. Ter voorbereiding van het consult krijgt u via de mail (of per post) een vragenlijst toegestuurd. Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem). Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Nadat u het verslag heeft ontvangen zal er vier weken later een vervolgconsult plaatsvinden. We kijken dan samen hoe het gaat en of er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn voor het therapieplan. Het vervolgconsult plannen we in zodra u het verslag heeft ontvangen. Verder is er na het vervolgconsult nog 3 maanden nazorg (telefonisch/what’s app/mail).

 

Vervolgconsult (van 1 uur)

U kunt hiervoor kiezen wanneer u graag nog wat extra begeleiding wilt als u een eenmalig consult of een eerste consult en vervolgconsult heeft gehad. Bij een vervolgconsult ontvangt u geen verslag meer.

 

Privéles

Eenmalig privéles (van 1 uur)

Een privéles is geschikt als u extra begeleiding wil bij de training van uw hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, het versterken van de band tussen u en uw hond en het socialiseren van uw pup. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens een groepsles, kan een privéles een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden een privéles aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

 

Driemalig privéles (van elk 1 uur)

Driemalig privéles is geschikt als u extra begeleiding wil bij de training van uw hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, het versterken van de band tussen u en uw hond en het socialiseren van uw pup. U volgt hierbij 3 lessen waardoor we net wat meer tijd hebben om dieper in te gaan op de training. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens groepslessen, kunnen privélessen een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden privélessen aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

Individuele uitlaatservice

Individuele wandeling(en)
Claudia, Sientje en Ruby
De individuele uitlaatservice is geschikt als uw hond niet zomaar mee kan met een honden uitlaatservice en het niet lukt om iemand anders te regelen. Er zijn uiteenlopende redenen waarom sommige honden niet met een groep meekunnen. Ze zijn bijvoorbeeld snel overprikkeld, angstig, vallen uit naar andere honden, nog jong (fysieke belasting) of hebben fysieke beperkingen doordat ze oud zijn en/of medische problemen hebben. Toch wilt u dat uw trouwe viervoeter fijne wandeling(en) heeft, veilig is en professionele begeleiding krijgt. Indien uw hond probleemgedrag ervaart, wat zich tijdens de wandeling(en) uit, kan ik hier direct mee aan de slag gaan. Het is dan verstandig om ook een consult in te plannen, zodat er nader onderzocht kan worden waardoor dit gedrag ontstaan is en hoe het op te lossen is (zie Eenmalig consult en Eerste consult en vervolgconsult). De tijdsduur van een wandeling is afhankelijk van de hond. Wanneer u in Eindhoven of directe omgeving woont kunt u gebruik maken van de individuele uitlaatservice.

 

Aanschaf advies

Telefonisch consult (van 30 minuten)

Een telefonisch consult is geschikt als u advies wenst met betrekking tot de aanschaf van een hond. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken wanneer u van plan bent een hond aan te schaffen. Welk ras past het beste bij u en uw leefsituatie, en waar haalt u de hond vandaan. Ik kan u begeleiden in het maken van de juiste keuze.