Het beroep van kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut is wettelijk helaas nog steeds niet beschermd. Dit betekent dat iedereen zich hiervoor mag uitgeven, zelfs zonder de benodigde papieren en ervaring met alle gevolgen van dien voor u en het welzijn van uw hond. Kies het beste voor u en uw hond door een gediplomeerd en geaccrediteerd honden instructeur en gedragstherapeut die een erkende opleiding heeft gevolgd in te schakelen. 

Als gediplomeerd kynologisch gedragstherapeute ben ik geaccrediteerd door de NVGH (Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden) en als gediplomeerd kynologisch instructrice ben ik geaccrediteerd door de SPPD (Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen) 

Ieder jaar volg ik nascholingen/lezingen op wetenschappelijke basis om zo op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in mijn vakgebied en zo hond & eigenaar optimaal te kunnen begeleiden.

Puppycursus

Groepslessen met maximaal 4 pups (6 lessen van ieder 45 minuten tot een uur)

Krijgt u binnenkort een puppy of heeft u net uw puppy in huis? Schrijf u dan snel in met uw pup om verzekerd te zijn van een plek en op tijd van start te kunnen met de puppycursus. Iedere maand start er een nieuwe puppycursus!

U kunt mee doen aan de puppycursus wanneer uw pup een leeftijd heeft van minimaal 8 weken en maximaal 24 weken oud bij de start van de lessen (onder de 6 maanden). Bij voorkeur start u zo snel mogelijk met uw pup, want ze leren razendsnel.

De puppycursus van Dog Minds is geschikt wanneer u op zoek bent naar kleinschalige groepslessen waar met minimaal 2 en maximaal 4 puppy’s getraind wordt. Er wordt bij Dog Minds volgens een moderne en wetenschappelijk bewezen manier gewerkt. Alles wordt op een positieve wijze aangeleerd aan uw pup en doordat de groep klein is, is er veel persoonlijke aandacht voor u en uw pup. Bij deze cursus kunnen u en uw pup op een leuke en ontspannen manier leren en samenwerken. Tijdens de lessen staat de band tussen u en uw pup centraal. Hierbij is wederzijds vertrouwen en begrip heel belangrijk. U leert uw pup begrijpen en weet wat uw pup nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele en sociale hond. Samen worden jullie een sterk team!

Wat wordt er o.a. behandeld tijdens de puppycursus:

 • Het krijgen van de aandacht van uw pup (en te houden)
 • Belangrijke basisoefeningen zoals: zitten, liggen, hier komen, blijf, plaats, loslaten, ”nee” en wandelen zonder trekken
 • Het belang van ‘timing’
 • Socialiseren van uw pup (waar u op moet letten)
 • Vóórkomen van najagen
 • Vóórkomen van bezitsagressie
 • Zindelijkheid
 • Pootjes op de grond (hoe leer je je pup om niet op te springen)
 • Stress signalen bij honden
 • Uw pup leren begrijpen en weten wat hij/zij nodig heeft
 • Overige vragen die u nog heeft

Wat is er nog meer inbegrepen bij de puppycursus:

 • Tijdens de puppycursus zult u diverse hand-outs ontvangen over o.a. benchtraining, alleen leren thuis zijn, vóórkomen najagen en ruilen kluifje of speeltje
 • U krijgt na iedere les de oefeningen toegestuurd via e-mail
 • Na 6 lessen behaalt u samen met uw pup een certificaat
 • Mogelijkheid tot vragen stellen tussen de lessen door via whatsapp en mail

Leslocatie:

De lessen vinden plaats in het Philips van Lenneppark in Eindhoven.

Heeft u zin gekregen om op een positieve en ontspannen manier met uw pup aan de slag te gaan? Meld u dan snel aan voor de puppycursus bij Dog Minds!

Startdatums puppycursus:

Datum                                                                                                            Tijd en bijzonderheden

Maandag 12 augustus (nog 1 plek vrij)

Lesdatums: 12 augustus, 19 augustus, 26 augustus, 2 september, 9 september en 16 september

       18:30 – 19:30

 

Maandag 2 september (nog 2 plekken vrij)

Lesdatums: 2 september, 9 september, 16 september, 23 september, 30 september en 7 oktober

 

      19:45 – 20:45
 

 

     

Jonge hondencursus (vervolgcursus)

Groepslessen met maximaal 4 honden (6 lessen van ieder 45 minuten tot een uur)

Voor honden die uitvallen naar andere honden (en mensen) is deze cursus niet geschikt! Daarvoor kunt u gedragstherapie aanvragen.

Tijdens deze cursus ligt de focus op in de praktijk oefenen met uw hond. U gaat onder begeleiding aan de slag om te oefenen met uw hond in situaties die dagelijks aan bod kunnen komen en hoe u ervoor kunt zorgen dat u en uw hond samen ontspannen kunnen wandelen. Bij deze cursus zullen we verschillende locaties gaan bezoeken in de omgeving van Eindhoven, Heeze, Waalre, Mierlo, Son en Breugel. Hierbij kunt u denken aan het bos, heide, park, dorp en kinderboerderij. Iedere keer spreken we af op een nieuwe locatie. Iedere week ontvangt u minimaal een dag van te voren de leslocatie voor de volgende dag.

Met uw jonge (puberende) hond kunt u doorstromen naar de jonge hondencursus (vervolgcursus) als u de puppycursus of privélessen bij Dog Minds heeft gevolgd of als u de puppycursus op een andere hondenschool heeft gevolgd met uw hond. Heeft uw hond nog niet eerder een cursus/privélessen gevolgd, dan is het mogelijk om eerst een privelés te boeken bij Dog Minds. Tijdens deze privelés kunnen de basisoefeningen aangeleerd worden, zodat u en uw hond daarna makkelijk kunnen aansluiten bij de jonge hondencursus (vervolgcursus) en daarna als u dat graag zou willen de jonge hondencursus 2 (gevorderdencursus).

Uw hond dient een leeftijd te hebben van minimaal 24 weken oud (6 maanden of ouder) bij de start van de lessen. Daarnaast is het van belang dat uw hond voor deze cursus bepaalde basisoefeningen al beheerst zoals ‘zit’, ‘liggen’, ‘hier komen’, ‘blijf”, ‘met slappe lijn naast kunnen lopen’ én sociaal is naar andere honden toe (indien u hier over twijfelt geef het dan even aan, dan kunnen we samen bepalen of de cursus geschikt zou zijn voor uw hond). Honden die de puppycursus bij Dog Minds hebben gevolgd kunnen altijd door naar de jonge hondencursus (vervolgcursus) ongeacht of ze al 24 weken oud zijn of niet.

Tijdens de jonge hondencursus komen een aantal oefeningen uit de puppycursus terug, maar worden een stuk uitdagender. Natuurlijk komen er ook nieuwe oefeningen aan bod. De jonge hondencursus van Dog Minds is geschikt wanneer u op zoek bent naar kleinschalige groepslessen waar met 3 tot 4 honden getraind wordt. Er wordt bij Dog Minds volgens een moderne en wetenschappelijk bewezen manier gewerkt. Er wordt op een positieve wijze geoefend met uw hond en doordat de groep klein is, is er veel persoonlijke aandacht voor u en uw hond.

Na afloop van iedere les ontvangt u binnen 3 dagen een korte samenvatting via de mail over wat we die les behandeld hebben. Na 6 lessen behaalt u ook samen met uw hond een certificaat.

Wat komt er o.a. aan bod bij de jonge hondencursus:

 •  Los volgen
 • Aangelijnd volgen
 • Hier komen
 • Zit & blijf (en vervolgens hier komen)
 • Liggen & blijf
 • ”Voet”
 • Hond op afstand laten liggen
 • Hond op afstand laten zitten
 • Passeren van andere diersoorten, honden of mensen (uw hond leren dat hij/zij hier niks mee hoeft te doen)

Startdatums jonge hondencursus (vervolgcursus):

Dinsdag 13 augustus (nog 3 plekken vrij)

Lesdatums: 13 augustus, 20 augustus, 27 augustus, 3 september, 10 september, 17 september

om 19:00
        

Jonge hondencursus 2 (gevorderdencursus)

Groepslessen met maximaal 4 honden (6 lessen van ieder 45 minuten tot een uur)

Deze cursus kan alleen gevolgd worden door honden die minimaal de jonge hondencursus (vervolgcursus) succesvol hebben afgerond bij Dog Minds. Honden die niet eerder een cursus bij Dog Minds hebben gevolgd kunnen helaas niet deelnemen aan deze cursus. 

Tijdens deze cursus ligt de focus op in de praktijk oefenen met uw hond (met name in losloopgebieden). U gaat weer onder begeleiding aan de slag om te oefenen met uw hond in situaties die dagelijks aan bod kunnen komen en hoe u ervoor kunt zorgen dat u en uw hond samen ontspannen kunnen wandelen. Een aantal oefeningen die bij de jonge hondencursus (vervolgcursus) zijn behandeld zullen een stukje moeilijker gemaakt worden. Ook is er extra aandacht voor een aantal andere belangrijke zaken tijdens het wandelen met uw hond. Bij deze cursus zullen we 2 a 3 verschillende (losloop)locaties gaan bezoeken. Hierbij kunt u denken aan het bos, heide of park. Iedere week ontvangt u minimaal een dag van te voren de leslocatie voor de volgende dag.

Met uw jonge (puberende) hond kunt u alleen doorstromen naar de jonge hondencursus 2 (gevorderdencursus) als u bij Dog Minds minimaal de jonge hondencursus (vervolgcursus) heeft gevolgd.

De jonge hondencursus 2 (gevorderdencursus) van Dog Minds is geschikt wanneer u op zoek bent naar kleinschalige groepslessen waar met 3 tot 4 honden getraind wordt. Er wordt bij Dog Minds volgens een moderne en wetenschappelijk bewezen manier gewerkt. Er wordt op een positieve wijze geoefend met uw hond en doordat de groep klein is, is er veel persoonlijke aandacht voor u en uw hond.

Na afloop van iedere les ontvangt u binnen 3 dagen een korte samenvatting via de mail over wat we die les behandeld hebben. Na 6 lessen behaalt u ook samen met uw hond een certificaat.

 Wat komt er o.a. aan bod bij de jonge hondencursus 2:

 • Los volgen (lijn eraf)
 • Loslopen van de lijn (paar meter verwijderd van eigenaar)
 • Aan de lange lijn lopen zonder trekken
 • Extra aandacht voor het belonen van eigen keuzes hond die gewenst zijn bij eigenaar
 • Hier komen (in moeilijkere situaties)
 • Zit & blijf (en vervolgens hier komen) met de rug naar uw hond toe
 • Liggen & blijf (langere en verdere afstand)
 • ”Voet” (van een verdere afstand)
 • Passeren van andere diersoorten, honden of mensen (blijven oefenen dat hij/zij hier niks mee hoeft te doen)

Startdatums jonge hondencursus 2 (gevorderdencursus):

Zaterdag 10 augustus (nog 1 plek vrij)

Lesdatums: 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus, 7 september, 14 september en 21 september

om 11:30
        

Gedragstherapie

Bij Dog Minds is de werkwijze gefocust op een goede band tussen u en uw hond zodat jullie weer in verbinding komen met elkaar. Er wordt uitsluitend op welzijnsgerichte wijze gewerkt en volgens een moderne en wetenschappelijk bewezen manier. Er wordt gekeken naar de emoties achter het gedrag van uw hond en de onderliggende oorzaken, zodat we uw hond echt kunnen helpen (geen symptoombestrijding waarbij het gedrag tijdelijk onderdrukt wordt, maar het probleem in feite niet opgelost is). Verder heeft u als eigenaar ook invloed op uw hond, dus is het belangrijk om ook naar u zelf te kijken of er dingen aangepast moeten worden om echt vooruitgang te kunnen boeken.

Gedrag veranderen kost tijd en daarom werk ik met gedragstrajecten op maat. Bent u 100% gemotiveerd en er klaar voor om consequent iedere dag aan de slag te gaan om het gedrag van uw hond te verbeteren? Neem dan vlug contact op met Dog Minds, want ik help u en uw hond heel graag verder!

Hoewel u met allerlei soorten gedragsproblemen bij mij terecht kan met uw hond, ligt mijn specialisatie met name bij de volgende gedragsproblemen:

 • Honden die uitvallen (grommen, blaffen, snauwen of bijten) tijdens het wandelen naar andere honden, mensen of verkeer
 • Honden die uitvallen (grommen, blaffen, snauwen of bijten) naar bezoek
 • Honden die bang zijn (wegvluchten of wegkruipen) voor andere honden, mensen of geluiden

 

Basistraject (3 maanden begeleiding) 

Het basistraject (3 maanden begeleiding) is geschikt als u matige gedragsproblematiek ervaart bij uw hond. Uw hond vertoont het ongewenste gedrag niet dagelijks, maar wel tenminste 1x per 2 weken. Ter voorbereiding van het eerste consult krijgt u via de mail (of per post) een uitgebreide vragenlijst toegestuurd (deze dient u minimaal 3 dagen voordat het eerste consult plaatsvindt ingevuld te hebben, zodat ik mij goed kan voorbereiden op onze afspraak). Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem).

Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Aan het einde van de eerste afspraak plannen we ook meteen de overige 2 afspraken in (houdt rekening met 1 afspraak per maand). Tijdens de vervolgafspraken kijken we samen hoe het gaat en of er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn voor het therapieplan. Afhankelijk van het probleem kan het zijn dat we bij de vervolgafspraken op andere plaatsen trainen.

Verder is er de mogelijkheid om tussen de afspraken door ook nog vragen te stellen via whatsapp en mail (maandag t/m vrijdag) en video’s door te sturen rondom de ontwikkeling van het gedrag van uw hond. Na onze laatste afspraak is er dan nog 1 maand nazorg voor vragen die u via whatsapp en mail kan stellen.

Consulten vinden plaats doordeweeks overdag

 

Premiumtraject (6 maanden begeleiding)

Het premiumtraject (6 maanden begeleiding) is geschikt als u zware gedragsproblematiek ervaart bij uw hond. Uw hond vertoont het ongewenste gedrag dagelijks of tenminste 4x per week. Ter voorbereiding van het eerste consult krijgt u via de mail (of per post) een uitgebreide vragenlijst toegestuurd (deze dient u minimaal 3 dagen voordat het eerste consult plaatsvindt ingevuld te hebben, zodat ik mij goed kan voorbereiden op onze afspraak). Vervolgens vindt er een consult bij u thuis plaats. Hier kan ik uw hond observeren en nog ontbrekende informatie verzamelen. Ik kijk naar wat de oorzaak (of oorzaken) van het door u ervaren gedragsprobleem is en stel een diagnose vast (wat is het precieze probleem).

Samen met u maak ik een passend therapieplan. Hiervan maak ik een verslag en stuur deze binnen 1 – 2 weken naar u op. Aan het einde van de eerste afspraak plannen we ook meteen de overige 5 afspraken in (houdt rekening met 1 afspraak per maand). Tijdens de vervolgafspraken kijken we samen hoe het gaat en of er nog aanvullingen of aanpassingen nodig zijn voor het therapieplan. Afhankelijk van het probleem kan het zijn dat we bij de vervolgafspraken op andere plaatsen trainen.

Verder is er de mogelijkheid om tussen de afspraken door ook nog vragen te stellen via whatsapp en mail (maandag t/m vrijdag) en video’s door te sturen rondom de ontwikkeling van het gedrag van uw hond. Na onze laatste afspraak is er dan nog 2 maanden nazorg voor vragen die u via whatsapp en mail kan stellen én na 2 maanden zal er nog een telefonisch eindgesprek plaatsvinden van 15 tot 30 minuten om te bespreken hoe het gaat.

Consulten vinden plaats doordeweeks overdag

 

Los vervolgconsult (van 1 uur)

U kunt hiervoor kiezen wanneer u graag nog wat extra begeleiding wilt als u een Basis traject (3 maanden begeleiding) of premium traject (6 maanden begeleiding) heeft gehad. Bij een vervolgconsult ontvangt u geen verslag meer.

 

Cursus wandelen in groepsverband voor honden die uitvallen naar andere honden:

Kleinschalige groepslessen voor honden die uitvallen aan de lijn naar andere honden (valt jouw hond momenteel op meer dan 5 meter afstand uit naar andere honden én heel heftig, dan kan deze nog niet meedoen aan de groepslessen en dient u eerst te beginnen aan een basis of premium traject bij Dog Minds)

Valt uw hond naar vrijwel elke hond uit? (blaffen, grommen en in de lijn hangen) Bent u constant de omgeving aan het scannen of er andere honden aankomen? Heeft u geen idee wat u moet doen om het gedrag van uw hond te veranderen op een diervriendelijke wijze? Wilt u graag leren van een gediplomeerd hondengedragstherapeute hoe u op een positieve wijze aan de slag kan met het gedrag van uw hond, zodat u en uw hond weer ontspannen over straat kunnen lopen? Dan is deze cursus wat voor u en uw hond!

In deze cursus gaan we aan de slag met minimaal 2 en maximaal 4 combinaties, zodat u met uw hond kunt oefenen met andere eigenaren en honden die tegen hetzelfde probleem aanlopen én er veel persoonlijke aandacht is. De cursus bestaat uit 4 wekelijkse lessen die plaatsvinden op verschillende locaties in de omgeving van bijvoorbeeld Eindhoven en Waalre.

Het kan een mooie aanvulling zijn op het gedragstraject dat u volgt met uw hond bij Dog Minds of er kan los aan deze cursus deel genomen worden. Indien ik u en uw hond nog niet ken, maar u wilt direct deelnemen aan deze cursus zal er eerst een privéles moeten plaatsvinden waarin ik uw hond leer kennen en zie/kan uitvragen wat het probleem is. Hiervoor ontvangt u ook een uitgebreide vragenlijst die voor de afspraak ingevuld dient te zijn.

Het is zeker aan te raden hiernaast het gedragstraject te volgen voor het beste resultaat met uw hond. Wanneer u al een gedragstraject bij Dog Minds volgt kunt u deelnemen aan deze cursus voor een lager tarief of indien u tijdens de cursus alsnog besluit deel te nemen aan het gedragstraject dan wordt het totale tarief van de cursus en gedragstraject verminderd.

 

Startdatum cursus wandelen in groepsverband voor honden die uitvallen naar andere honden:

        

 

Privéles

Individuele puppytraining (6 lessen van 45 minuten tot een uur)

De lessen zijn wekelijks (doordeweeks overdag). In overleg is twee wekelijks ook mogelijk.

U kunt met uw pup de individuele puppytraining volgen wanneer uw pup een leeftijd heeft van 8 weken en maximaal 24 weken oud (onder 6 maanden) bij de start van de lessen.

De individuele puppytraining is geschikt voor puppy’s die moeite hebben zich te concentreren tijdens groepslessen, snel overprikkeld raken of voor wie groepslessen nu gewoon nog te spannend zijn waardoor je de pup moeilijker iets kan aanleren. Door de training eerst bij u thuis te starten in een rustige prikkelarme omgeving kunnen we uw pup snel commando’s aanleren en ook een goede basis leggen in de opvoeding. Later in de training kunnen we ook op andere locaties gaan oefenen, zoals bijvoorbeeld het bos/park.

Er wordt bij Dog Minds volgens een moderne en wetenschappelijk bewezen manier gewerkt. Alles wordt op een positieve wijze aangeleerd aan uw pup en tijdens de lessen staat de band tussen u en uw pup centraal. Hierbij is wederzijds vertrouwen en begrip heel belangrijk. U leert uw pup begrijpen en weet wat uw pup nodig heeft om uit te groeien tot een stabiele en sociale hond. Samen worden jullie een hecht team. Door de individuele puppytraining hebben u en uw pup de volledige aandacht en kunnen we werken aan dingen die u het belangrijkste vindt. Het lesprogramma is dus aan te passen naar uw wensen. Het tempo van de lessen wordt volledig aangepast aan wat uw pup aankan.

Wat wordt er o.a. behandeld bij de individuele puppytraining (u mag zelf aangeven waar u graag de focus op legt):

 • Belangrijke basisoefeningen zoals: zitten, liggen, hier komen, plaats, loslaten, aandacht, wandelen zonder trekken en ”nee”
 • Het belang van ‘timing’
 • Socialiseren van uw pup met honden, mensen en andere diersoorten
 • Vóórkomen van najagen
 • Vóórkomen van bezitsagressie
 • Zindelijkheid
 • Benchtraining
 • Hap gedrag in handen, kleding etc.
 • Hoe leert u uw pup alleen thuis te zijn
 • Pootjes op de grond (hoe leer je je pup om niet op te springen)
 • Uw pup leren begrijpen en weten wat hij/zij nodig heeft
 • Lichaamstaal en stress signalen bij uw pup
 • En natuurlijk alle overige vragen die u nog heeft

Wat is er nog meer inbegrepen bij de individuele puppytraining:

 • Tijdens de individuele puppytraining zult u via mail diverse hand-outs ontvangen over o.a. benchtraining, alleen leren thuis zijn, vóórkomen najagen en ruilen kluifje of speeltje. Indien gewenst is het ook mogelijk een korte samenvatting te ontvangen via mail over wat er bij de les behandeld is.
 • Na 6 lessen behaalt u samen met uw pup een certificaat
 • Mogelijkheid om tussen de privélessen door ook nog vragen te stellen via whatsapp/mail en video’s door te sturen van het oefenen met uw pup voor feedback.

Na de individuele puppytraining kunt u ervoor kiezen nogmaals 6 privélessen te volgen (we bouwen dan oefeningen verder uit waar we al mee bezig waren en er komen nieuwe oefeningen aan bod) of u kiest ervoor om deel te nemen aan de kleinschalige groepslessen van Dog Minds voor nieuwe oefeningen en uitdagingen met uw hond (vanaf +- 6 maanden kan uw hond deelnemen aan deze groepslessen)

 

Eenmalig privéles (van 45 minuten tot een uur)

Een privéles is geschikt als u extra begeleiding wil bij de training van uw puberende of volwassen hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, de algemene gehoorzaamheid verbeteren en/of het versterken van de band tussen u en uw hond. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens een groepsles, kan een privéles een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden een privéles aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

 

Zesmalig privéles (elk van 45 minuten tot een uur) 

Zesmalig privéles is geschikt als u begeleiding wil bij de training van uw puberende of volwassen hond. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van commando’s, het verbeteren van de algemene gehoorzaamheid en/of het versterken van de band tussen u en uw hond. U volgt hierbij 6 lessen waardoor we veel tijd hebben om dieper in te gaan op de training. Wanneer u en / of uw hond het moeilijk vindt zich te concentreren tijdens groepslessen, kunnen privélessen een uitkomst zijn. Zo heeft u een effectieve training. Tevens is voor adoptiehonden privélessen aan te raden. Ze kunnen dan in een rustige omgeving trainen.

Wat is er nog meer inbegrepen bij zesmalig priveles:

 •  Mogelijkheid om tussen de privélessen door ook nog vragen te stellen via whatsapp/mail en video’s door te sturen van het oefenen met uw hond voor feedback.
 • Indien gewenst is het ook mogelijk een korte samenvatting te ontvangen via mail over wat er bij de les behandeld is.

Individuele uitlaatservice

Individuele wandeling(en)

Claudia, Sientje en RubyDe individuele uitlaatservice is geschikt als uw hond niet zomaar mee kan met een honden uitlaatservice en het niet lukt om iemand anders te regelen.

Er zijn uiteenlopende redenen waarom sommige honden niet met een groep meekunnen. Ze zijn bijvoorbeeld snel overprikkeld, angstig, vallen uit naar andere honden, nog jong (fysieke belasting) of hebben fysieke beperkingen doordat ze oud zijn en/of medische problemen hebben. Toch wilt u dat uw trouwe viervoeter fijne wandeling(en) heeft, veilig is en professionele begeleiding krijgt.

Indien uw hond probleemgedrag ervaart, wat zich tijdens de wandeling(en) uit, kan ik hier direct mee aan de slag gaan. Het is dan verstandig om ook een consult in te plannen, zodat er nader onderzocht kan worden waardoor dit gedrag ontstaan is en hoe het op te lossen is (zie gedragstherapie). De tijdsduur van een wandeling is afhankelijk van de hond. Wanneer u in Eindhoven woont kunt u gebruik maken van de individuele uitlaatservice.

 

Aanschaf advies

Telefonisch consult (van 30 minuten)

Een telefonisch consult is geschikt als u advies wenst met betrekking tot de aanschaf van een hond. Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken wanneer u van plan bent een hond aan te schaffen. Welk ras past het beste bij u en uw leefsituatie, en waar haalt u de hond vandaan. Ik kan u begeleiden in het maken van de juiste keuze.