ClaudiaMijn naam is Claudia Pasmans en ik ben een gediplomeerd Hondengedragstherapeute en Kynologisch Instructrice. Dit heb ik behaald door de 4-jarige HBO-opleiding aan DogVision succesvol af te ronden in 2019. Als hondengedragstherapeute ben ik geaccrediteerd door de NVGH (Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden) en als kynologisch instructrice ben ik geaccrediteerd door de SPPD (Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen)

Voor langere tijd wist ik al dat ik me wilde verdiepen in het gedrag van dieren en dan met name honden. Voorafgaand aan mijn opleiding bij DogVision heb ik mijn diploma van de 4-jarige MBO-4 opleiding Dier, Gedrag en Ondernemen behaald. Hier leerde ik over het gedrag van allerlei soorten dieren. Tevens heb ik meerdere stages gelopen, waarbij ik ontzettend leuke en leerzame praktijkervaringen heb opgedaan met verschillende dieren. Deze opleidingsperiode voedde nog meer mijn passie voor honden en motivatie om hierin door te groeien.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik opgegroeid met honden en begon mijn fascinatie voor de betekenis van hun gedrag. Verschillende rassen met allen een ‘rugzakje’ hebben bij ons gezin een thuis gehad: een Duitse Staande, Whippet x Greyhound en Labrador Retriever. Met laatstgenoemde hond heb ik toen mijn eerste stappen gezet in het trainen van honden. Dit resulteerde in het volgen van een gehoorzaamheids- en behendigheidstraining, inclusief bijbehorende wedstrijden. Momenteel ben ik de trotse eigenaresse van een x Cairn terriër, weer een totaal ander intrigerend ras.

Betrouwbaar, eerlijk en respectvol met elkaar omgaan, dat zijn woorden die mij omschrijven. Dit is ook een belangrijke basis voor uw relatie met uw hond. U heeft uw hond met een reden gekozen ervan uitgaande dat hier een diepe band uit voort zou komen. Gedragsproblemen bij uw hond, zoals uitvallen naar andere honden, het najagen van fietsers of bijten van bezoek, kunnen de relatie verslechteren tot aan frustratie toe voor beide partijen. Of u maakt zich zorgen over uw hond en weet niet hoe u nu het beste kunt handelen. Zonde en niet nodig.

Neem de stap om het beste uit u en uw hond te halen en te genieten van elk moment. Met mijn hulp leert u uw hond beter te begrijpen en de hond u. Door te observeren en analyseren kan ik vaststellen wat jullie beiden nodig hebben en wat het beste in jullie specifieke situatie past. Door een goede begeleiding komen jullie weer in verbinding met elkaar en hierdoor zijn jullie beter op elkaar afgestemd.