Wanneer roept u uw hond bij u? (timing)
Op sommige momenten luistert uw hond perfect en andere momenten kunt u op uw kop gaan staan (bij wijze van spreken), maar uw hond komt niet bij u terug. Hoe komt dit?
Spelende honden
Als voorbeeld gebruik ik een veelvoorkomende situatie waar menig eigenaar tegenaan loopt, namelijk honden die enthousiast met elkaar aan het spelen zijn. Uw hond en de andere hond hebben het zo gezellig samen en de rest van de wereld lijkt voor hen op dat moment weg te vallen. U probeert vervolgens uw hond bij u te roepen, maar de kans dat hij op dit moment bij u terugkomt is heel klein. Uw roep lijkt mogelijk voor hem meer op een vaag achtergrond geluid in de verte en hij is zo afgeleid dat hij het ‘’hier’’ even niet als belangrijk kan registreren.
10x roepen
Wanneer u vervolgens 10x ‘’hier’’ gaat roepen en uw hond komt nog steeds niet, dan neemt de kracht van het commando af. Uw hond kan zelfs gaan denken dat hij hier niet meer op hoeft te reageren of pas na 10x hoeft te komen. Dat wilt u niet. Het is dus van belang dat u goed timed wanneer u uw hond roept. Het beste kunt u roepen wanneer de honden even pauze hebben van hun spel. Ze kijken dan weer rond en dan moet u uw moment pakken en uw hond enthousiast roepen. Als uw hond dan bij u komt krijgt hij een heerlijke beloning en uitbundige stembeloning.
Wees nooit boos
Ook als uw hond bijvoorbeeld iets heel interessants ruikt en dit even zijn volledige aandacht opeist, wacht dan tot het moment dat hij weer eventjes stopt en rond kijkt. En dan meteen roepen. Straf nooit uw hond als deze pas na lange tijd bij u terug komt. Misschien bent u wat minder uitbundig als het te lang heeft geduurd, maar wees vooral niet boos. Het terugkomen bij u moet altijd leuk blijven om ervoor te zorgen dat uw hond ieder keer weer graag (en vlot) bij u terugkomt.
Hulp nodig?
Bent u tevreden over het ‘hier komen’ van uw hond? Of zou u graag het ‘hier komen’ extra willen oefenen?
Door middel van privélessen bij Dog Minds kunnen we hier aan werken met uw hond op een door u gewenste locatie (denk bijvoorbeeld aan het bos).
Wilt u graag hulp? Voel u vrij om contact op te nemen met Dog Minds!
Wanneer roept u uw hond bij u? (timing)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *