Een kluif kunnen afpakken van je hond. Waarom is deze oefening belangrijk? 🐾

Laten we beginnen met dat het in de hondenwereld heel normaal is dat wat je hebt, mag houden. Het is dan ook in feite normaal hondengedrag als je hond wat hij vastheeft verdedigt, alleen is het niet prettig voor jou wanneer je het laatste stukje van de kluif moet afpakken of een kapot gebeten speeltje omdat dit mogelijk gevaar kan opleveren voor je hond.

Het is daarom ook essentieel dat je pup leert dat het helemaal niet vreemd is om dit te moeten afstaan en dat er altijd iets leuks of lekkers tegenover staat. Je hond moet jou kunnen vertrouwen dat je nooit zomaar dingen weghaalt bij hem. Door zomaar dingen weg te halen zoals een kluif, speeltje of voerbak zonder dat er iets waardevols tegenover staat werk je juist bezitsagressie in de hand bij je hond (In het geval van de voerbak heet het ook wel voernijd)

Het is prettig als jij als eigenaar geen spanning hoeft te hebben, omdat je hond misschien mogelijk gaat grommen of zelfs bijten als je iets van hem wil pakken (of überhaupt in de buurt komt terwijl deze met z’n snack bezig is)

Wanneer je dit af en toe oefent (niet te vaak want dit kan al gauw weer als treiteren aanvoelen) zal je pup al snel enthousiast raken als jij in de buurt komt terwijl hij aan het kluiven is, want hij krijgt dan mogelijk nog iets lekkers (misschien wel nog iets beters dan de kluif!)

Vindt jouw hond het moeilijk om zijn kluif, speeltje of voerbak af te staan? 🐶

 

Kluif ruilen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *