Lotje en Theresia

Toen wij onze teckel Lotje kochten was ze al 2 jaar oud. Bij de vorige eigenaar had ze niks geleerd. Wel zindelijk gemaakt maar ze liep los over het erf en mocht doen en laten wat ze verder wilde. Toen we haar ophaalden was dat de eerste keer dat ze aangelijnd werd. Na al vele honden te hebben gehad en zoveel mogelijk zelf getraind had ik eigenlijk niet veel zin meer om dat traject weer in te gaan. Dus ik besloot de hulp van Claudia te vragen om in ieder geval de belangrijke commando’s zoals ‘hier’ en ‘blijf’ (voor Lotje haar eigen veiligheid) en ‘naast’ (ik hou niet van een trekkende hond ook al is het een kleintje) te leren.

Omdat Lotje al ouder was, ze snel was afgeleid en zelf bepaalde wat ze wel en niet wilde leren (het is een teckel dus!) heb ik voor privĂ©lessen met Claudia gekozen. Opvallend was dat Claudia door de hond te ‘lezen’ exact in de gaten had op welk moment een commando met beloning nut had. Hierdoor leerde deze eigenwijze, lieve maar ook slimme teckel heel snel. Nog belangrijker was dat ik leerde haar gedrag beter te beoordelen en op de juiste momenten te reageren. Het waren kleine dingen maar een wereld van verschil en dat in korte tijd bereikt.

Bedankt Claudia.

Theresia

Lotje en Theresia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *