Wat motiveert uw hond?
Trainen met uw hond
Om goed te kunnen trainen met uw hond is het belangrijk dat u weet wat hem motiveert. U wilt graag dat gewenst gedrag herhaalt wordt en om dit te bereiken zult u uw hond belonen voor het goede gedrag. Maar ziet uw hond de beloningen die hij krijgt ook echt als een beloning? Of gaat hij vervolgens toch liever iets anders doen wat hem meer oplevert?
 
Hoe kunt u uw hond belonen?
Het belonen van uw hond kan op verschillende manieren. De meest gebruikte manier is de hond belonen met beloningsbrokjes of u kunt bijvoorbeeld een deel van de brokken van de hoofdmaaltijden van uw hond gebruiken.
Voor sommige honden is voer alleen niet zo interessant. Soms helpt het dan om gewoon te wisselen van smaken om de zoveel dagen en dan houdt u uw hond op deze manier gemotiveerd, maar er zijn ook honden die echt niet of nauwelijks te porren zijn voor voedsel gerelateerde beloningen. Voor deze honden kan er  gekeken worden of zij wel enthousiast raken van samen spelen, stembeloning of misschien zelfs geaaid worden.
 
Rustige en afleidende omgeving
Ook de omgeving waarin u traint speelt een rol. Bent u thuis waar weinig prikkels zijn dan werkt een simpel beloningsbrokje prima, maar als u ergens bent waar veel afleiding is dan werkt zo’n droge beloningsbrok niet voldoende meer. Dan kunt u dus beter overschakelen naar een beloningsbrokje wat een hogere waarde heeft voor uw hond (liefst iets wat lekker sterk ruikt). Het kan ook zijn dat uw hond enthousiast wordt van zowel beloningsbrokjes en stembeloning of beloningsbrokjes en samen spelen.
Gewenst gedrag willen herhalen
Kortom, er zijn verschillende manieren om uw hond te belonen voor het gewenste gedrag dat hij laat zien. U zult het snel genoeg ervaren, want als uw hond het gedrag graag opnieuw wil uitvoeren, dan weet u dat u met iets werkt wat uw hond echt als een beloning ervaart 🙂
 
 
Wat motiveert uw hond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *