Hoe kunt u uw hond laten ontspannen?
Snuffelen

Naast dat dit ontspannend werkt voor uw hond kan hij ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Door te snuffelen verzamelt uw hond informatie en kan hij bepalen wie waar heeft gelopen, hoe deze hond zich voelde, hoe oud is de hond of het een reu of teefje is enz.

Kauwen

Door te kauwen kan uw hond ook goed ontspannen. Bovendien zorgt goed kauwmateriaal er ook voor dat uw hond zijn tanden poetst.

Likken aan iets wat lekker is

Wanneer uw hond aan een lickimat likt met bijvoorbeeld honden paté, een hondenijsje, of iets anders wat lekker smaakt brengt dit ook ontspanning voor uw hond.

Rust

Wanneer uw hond voldoende rust op een dag krijgt, kan hij goed prikkels verwerken en zal hij ook minder snel heftig en prikkelbaar reageren op bepaalde situaties. Een volwassen hond heeft 14 uur slaap per dag nodig.

Uitlaatklep

Door te zorgen voor een goede uitlaatklep kunt u uw hond ook helpen ontspannen. Denk aan wandelen op plekken die uw hond heel leuk vindt, hersenwerken voor mentale uitdaging of een hondensport die goed aansluit bij de kwaliteiten van uw hond zoals bijvoorbeeld speuren, agility of schapen drijven.

Hoe kunt u uw hond laten ontspannen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *