Is een tweede hond erbij nemen verstandig als uw hond verlatingsangst heeft?
Deze vraag krijg ik wel eens te horen van hondeneigenaren die een hond hebben met verlatingsangst. De gedachte erachter lijkt logisch, want uw hond is dan niet meer alleen en hoeft dan niet meer bang te zijn toch?
Een tweede hond nemen om een bestaand probleem bij uw huidige hond op te lossen vind ik in de meeste gevallen geen goed idee. Honden nemen namelijk makkelijk gedrag van elkaar over en dit kan goed uitpakken, maar vaker ook slecht. En dan zit u opeens met twee honden met hetzelfde probleemgedrag. Zo ook met verlatingsangst is het niet aan te raden om een tweede hond erbij te nemen. Uw hond is in paniek en gestrest omdat u de deur uit bent en heeft dan helemaal geen focus voor die tweede hond. En de tweede hond moet omgaan met een hond die helemaal van slag is. Dat is ook niet fijn. En misschien blijkt dat de tweede hond ook al moeite heeft met alleen zijn. Dan heeft u dus twee honden met hetzelfde probleem. Omdat u geen garantie hebt dat het goed gaat uitpakken kunt u het beter niet doen.
Heeft uw hond last van verlatingsangst? Neem contact op met Dog Minds voor professionele begeleiding hierbij.
Is een tweede hond erbij nemen verstandig als uw hond verlatingsangst heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *