Waarom kunt u een grommende hond beter NIET corrigeren?
Waarom kunt u een grommende hond beter NIET corrigeren?
 
Laat ik beginnen met dat een hond niet zomaar gromt. Grommen is een vorm van communicatie (duidelijke waarschuwing) bij honden en wordt ingezet wanneer andere subtielere signalen die hij vooraf aangaf (onbewust) genegeerd worden. Door te grommen geeft uw hond een grens aan en probeert de onprettige situatie te stoppen.
Boos worden waardoor uw hond zich niet gehoord voelt
 Als eerste reactie worden sommige eigenaren van schrik boos op de hond als hij gromt en geven een correctie. Het is alleen zo dat als u het grommen gaat corrigeren er een reële kans bestaat dat uw hond misschien voortaan wel stopt met grommen, maar in plaats daarvan gaat hij dan maar direct over tot bijten. De reden dat uw hond dit doet is omdat hij het gevoel heeft dat er niet naar hem geluisterd wordt (wordt zelfs gecorrigeerd) terwijl hij duidelijk aangeeft dat hij iets niet fijn vindt. Dit zorgt ervoor dat hij zich genoodzaakt voelt om zwaarder geschut in te gaan zetten om alsnog te laten weten dat hij de situatie niet leuk vindt.
Help uw hond beter gedrag aan te leren
 Neem uw hond serieus als hij gromt en help dan door hem uit de onprettige situatie te halen. Uiteraard wilt u niet dat uw hond gromt, maar daarom is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat hij niet in deze benarde positie geplaatst wordt. U zult daarnaast aan de slag moeten gaan om uw hond een positieve associatie te gaan geven met het gene waar hij nu momenteel nog naar gromt (als bedreiging ziet).
 Heeft u een hond die gromt naar andere honden of mensen en zou u dit graag anders zien? Voel u vrij om contact op te nemen met Dog Minds en ik help u en uw hond graag verder.
 
Waarom kunt u een grommende hond beter NIET corrigeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *